Наталя Поклонська не стане послом Кабо-Верде через “особисті обставини”

Наталія Поклонська, колишня "прокурорка Криму" Фото: kremlin.ru

Колишня “прокурорка” Криму та «депутатка» Держдуми РФ від «Єдиної Росії» Наталія Поклонська не стане «послом РФ» у Республіці Кабо-Верде, попри те, що була призначена у жовтні минулого року. В неї з’явилися “особисті обставини”.

Про це повідомляє Інтерфакс з посиланням на міністерство закордонних справ РФ.

«У Наталії Поклонської змінилися особисті обставини, і її від’їзд послом у Кабо-Верді не відбудеться з цих причин», – заявили в російському дипвідомстві.

13 жовтня 2021 року президент РФ Володимир Путін призначив колишню «прокурорку Криму» і ексдепутата російської Держдуми Наталю Поклонську послинею Росії в Республіці Кабо-Верде – країні, розташованій на островах Зеленого Мису біля західного узбережжя Африки.

МЗС України порушило перед урядом Кабо-Верде питання про злочинну діяльність  Поклонської.

Нагадаємо:

  • У березні 2014 року СБУ оголосила «прокурорку Криму» Наталію Поклонську в розшук за підозрою у скоєнні дій, спрямованих на захоплення державної влади по ч.1 ст.109 Кримінального кодексу України.
  • У березні 2014 року СБУ оголосила «прокурора Криму» Наталію Поклонську в розшук за підозрою у скоєнні дій, спрямованих на захоплення державної влади по ч.1 ст.109 Кримінального кодексу України.
  • У листопаді 2017 року Центр журналістських розслідувань зібрав інформацію про те, скільки кримінальних проваджень і за якими статтями уже розслідується Генеральною прокуратурою та прокуратурою АРК щодо Наталі Поклонської, Сергія Аксенова та Володимира Константинова, і скільки підозр у вчиненні яких злочинів їм повідомлять незабаром.
  • Стосовно Поклонскої ГПУ розслідуються два кримінальні провадження – про державну зраду і про заборону діяльності Меджлісу кримськотатарського народу.
  • 10 жовтня 2018 року Генпрокурор України Юрій Луценко заявив, що екс-«прокурору Криму» Наталі Поклонській підписали підозру в порушенні законів і звичаїв війни.