Вирок «Свідку Єгови» Шмідту у Криму залишено в силі: 6 років колонії

Фото: YouTube Вести Крым

У «Севастопольському міському суді» колегія “суддів” під головуванням Данила Землюкова розглянула апеляційну скаргу на вирок «Свідку Єгови» Ігорю Шмідту, якого у жовтні минулого року було засуджено до шести років колонії. Вирок залишено без змін.

Про це повідомляє Кримська правозахисна група.

Ігор Шмідт брав участь у процесі по відеоконференцзв’язку. Засідання пройшло у закритому режимі. Під залом «суду» зібралося понад двадцять осіб, які прийшли його підтримати. На оголошення підсумкового рішення щодо апеляційної скарги теж нікого не пустили.

Як повідомлялося, у жовтні 2021 року «прокурор» запросив для Шмідта 7 років колонії загального режиму.

«Ваша честь, напевно ви звернули увагу на те, що на аудіозаписах містяться тільки молитви, бесіди про Бога і Біблії. Також в експертизі, наприклад, говориться: «У мові не виявлено психологічні ознаки спонукання учасників заходів до будь-яких дій, крім прочитання матеріалу «Біблія». Але виникає питання: значить, я не порушую етичних норм, не порушую Конституційних законів? Експертизи та звинувачення спрямовані тільки на те, щоб довести, що я — свідок Єгови. Але я ніколи цього не приховував. Навпаки, я пишаюся цим», — сказав Ігор Шмідт в останньому слові.

«Суддя» «Гагарінського районного суду» окупованого Севастополя Людмила Тумайкіна винесла вирок Ігорю Шмідту, який звинувачується в організації діяльності забороненого в РФ релігійного об’єднання «Свідки Єгови»: він отримав 6 років колонії загального режиму.