Адвокатка нардепа Кузьміних: Венедіктова і прокурори САП незаконні, Турчинов у 2014 році “захопив владу”

Адвокатка народного депутата від партії «Слуга народу» Сергія Кузьміних Лариса Криворучко заявила, що генеральна прокурорка України Ірина Венедіктова та всі прокурори незаконні, бо в 2014 році Олександр Турчинов нібито захопив владу.

Про це повідомляє «Центр протидії корупції»

«Адвокатка Лариса Криворучко під час обрання запобіжного заходу народному депутату від “Слуги народу” Сергію Кузьміних заявила, що всі прокурори Спеціалізованої антикорупційної  прокуратури незаконні. Пояснення геніальне – виявляється, у 2014 році Олександр Турчинов захопив владу. Вона дійшла висновку, що всі підписані Турчиновим закони, включно із законом про НАБУ та прокуратуру, є неконституційними. Відповідно, всі документи від прокурорів незаконні», – зазначили в ЦПК.

Криворучко закликала зобов’язати Службу безпеки відкрити справу проти Турчинова про захоплення влади. А також – відкрити справу проти Венедіктової та всіх прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Також адвокатка хотіла, аби суддя ВАКС звернувся до Конституційного суду для перевірки відповідності Основному закону відкликання голови парламенту часів Януковича Володимира Рибака.

Кузьміних повністю підтримав свою адвокатку.

«На щастя, здоровий глузд переміг. Слідчий суддя ВАКС Олег Ткаченко відмовив у задоволенні забезпечення подання до Конституційного суду, бо це не належить до підсудності Антикорупційного суду. Відмовив суддя також у задоволенні вимоги зобов’язати СБУ відкрити справи проти Турчинова, Венедіктової і прокурорів САП», – додали в ЦПК.

Нагадаємо: 

  • Національне антикорупційне бюро України 7 лютого повідомило про затримання народного депутата від партії “Слуга народу” Сергія Кузьміних за підозрою в отриманні хабара в сумі 558 тисяч гривень.