Ексдепутата міськради Севастополя Сергія Іванова судитимуть заочно

До суду скеровано обвинувальний акт стосовно колишнього депутата Севастопольської міської ради VI скликання Сергія Іванова, який у 2014 році сприяв Росії в окупації Криму та Севастополя. Він звинувачується у державній зраді. 

Про це повідомляє прокуратура АРК та Севастополя.

«Встановлено, що у березні 2014 року, обвинувачений, громадянин України, спільно з іншими депутатами Севастопольської міської ради, проголосували за прийняття ряду незаконних постанов задля приховання факту окупації півострова збройними силами РФ та легітимізації дій держави-окупанта. Мова йде про підтримку рішень ВР АР Крим щодо проведення «загальнокримського референдуму», прийняття постанови «Про Декларацію про незалежність АР Крим та м. Севастополя», що передбачала «входження Криму до складу РФ»», – йдеться у повідомленні.

Як зазначили у прокуратурі, після окупації півострова, обвинувачений продовжив свою діяльність у незаконно створеному органі «Законодавчі збори міста Севастополя», чим забезпечив функціонування незаконно створеного представницького органу окупаційної адміністрації РФ.

Таким чином, обвинувачений надав допомогу представникам іноземної держави в проведенні підривної діяльності проти України та сприяв становленню окупаційної влади РФ шляхом безпосередньої участі у роботі незаконно створених органів влади на півострові.

На даний час, повідомили у відомстві, на розгляді судів перебуває 42 обвинувальні акти стосовно депутатів Севастопольської міської ради VI скликання.

Прокуратура АРК та Севастополя не повідомляє ім’я ексдепутата-зрадника. За інформацією Бюро судової інформації, мова йде про Іванова Сергія Володимировича 30.11.1956 р.н., який був обраний депутатом Севастопольської міськради VI скликання 13 вересня 2011 року за списком Партії регіонів та був членом депутатської фракції Партії регіонів «Регіон – Севастополь». На момент виборів він був директором севастопольського приватного судноремонтного підприємства «Соріус». Після окупації Криму підприємство було зареєстроване за російським законодавством як ТОВ «Соріус», Іванов продовжує залишатись його директором.

Нагадаємо:

  • 4 лютого 2022 року Дніпровський районний суд Києва заочно виніс вирок колишньому депутату Верховної Ради АР Крим Анатолію Авідзбі, який в 2014 році голосував за «постанови парламенту», які сприяли окупації півострова Росією. Суд призначив йому 10 років позбавлення волі.
  • У лютому 2022 року колишній депутат Верховної Ради Криму VI скликання Андрій Каракулькін, який після окупації РФ був начальником «Кримської залізниці», був заочно засуджений до 10 років позбавлення волі за державну зраду.