Медведчук втік з-під арешту

12 травня Медведчук прийшов до Офісу генерального прокурора і заявив, що ознайомився з підозрою, яку йому підготувала генеральна прокурорка. Фото: Serhii Nuzhnenko, radiosvoboda.org

Голова політради партії «Опозиційний блок – За життя», кум президента РФ Володимира Путіна Віктор Медведчук втік з-під домашнього арешту напередодні війни.

Про це повідомляє ZN.UA з посиланням на власні джерела.

«Учора Генпрокоратура доручила Нацполіції перевірити наявність Віктора Медведчука за адресою, де він перебуває під домашнім арештом. Нацполіція виконала доручення: Медведчука на місці не було», – пише видання.

Інформацію про втечу Медвкдчука підтвердив також радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

«Перевірив. Підтверджую. Медведчук втік із-під домашнього арешту. Коли переможемо, знайдемо того суддю, який ухвалив зняти з нього браслет і ТРО Києва поговорить з ним до душі…До речі, Медведчук — точно знав, що буде повномасштабне вторгнення, і тому Оксана Марченко спішно втекла з України через Білорусь», — написав Антон Геращенко у Telegram.

Нагадаємо:

  • 11 травня 2021 року генпрокурор Ірина Венедіктова підписала повідомлення про підозру народним депутатам Віктору Медведчуку і Тарасу Козаку у державній зраді та замаху на розграбування національних ресурсів у Криму.
  • Слідство вважає, що Медведчук, зокрема, домовлявся з державою-агресором РФ про перереєстрацію родовища «Глибока» на прикерченському шельфі в Чорному морі, що належить Україні. Також Медведчука підозрюють у державній зраді (передача агресору секретної інформації про військовий підрозділ ЗСУ).
  • 13 мая 2021 года Печерський райсуд Києва обрав для Віктора Медведчука запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту до 9 липня. Кум Володимира Путіна підозрюється у державній зраді та готуванні до порушення звичаїв війни, вчиненого у змові групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 111, ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 15, ст 438 КК України).
  • Редакція Bihus.Info отримала і проаналізувала записи розмов підозрюваного у держзраді Віктора Медведчука з керівництвом Росії та бойовиками на Донбасі за 2014–2017 роки. У першій частині журналісти характеризують його відносини з президентом РФ Володимиром Путіним, президентом України Петром Порошенком та представниками так званих «ДНР» та «ЛНР».