На Донеччині затримали учасницю агентурної мережі бойовиків «ДНР» – СБУ

Служба безпеки України повідомляє про затримання українки, яка була завербована бойовиками. За даними слідства, жінка збирала інформацію про дислокацію українських військових біля села Гранітне.

«Жінка отримала завдання збирати відомості про місця дислокації підрозділів однієї з окремих механізованих бригад ЗС України у районі лінії розмежування поблизу села Гранітне. Маючи освіту топографа гірничої промисловості, зловмисниця професійно відображала позиції українських військових на картах-схемах місцевості», — йдеться у повідомленні СБУ.

Контррозвідники СБ України затримали агентку на пункті пропуску «Новотроїцьке». СБУ повідомляє, що вона їхала до куратора за новими інструкціями та грошима, які через конспірацію відмовлялась отримувати на банківську картку.

Під час особистого огляду, обшуків місць проживання зловмисниці та схованки у нежитловому приміщенні правоохоронці вилучили:

— мобільні телефони та ноутбук із доказами протиправної діяльності;

— карти-схеми позицій українських військових.

Слідчі СБУ вже повідомили жінці про підозру за ч. 1 ст. 258–3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України. Судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо: