Окупанти заарештували чотирьох затриманих після обшуків кримських татар

Так звані «Київський районний суд» у Сімферополі та «Ленінський міський суд» у Севастополі заарештували чотирьох затриманих 9 лютого кримських татар: Марлена Мустафаєва, Ансара Османова, Аметхана Абдулвапова та Ернеста Сейтосманова на 2 місяці.

Про це повідомляє «Кримська солідарність» із посиланням на адвокатів затриманих.

Захист просив залишити чоловіків під домашнім арештом, посилаючись на позитивну характеристику затриманих та відсутність наміру до втечі. Проте «суддя» Віктор Крапко помістив Марлена Мустафаєва та Аметхана Абдулвапова у СІЗО-1 Сімферополя до 7 квітня 2022 року.

Обвинувачення стверджує, що Марлен Мустафаєв є членом ісламської політичної партії «Хізб ут-Тахрір». І нібито разом із Азаматом Еюповим, Різою Омеровим та Айдером Джаппаровим «організував у Білогірську терористичний осередок».

Насправді чоловік займається авторемонтом, брав участь у мусульманських похоронних обрядах. Активно відвідував суди та допомагав сім’ям політв’язнів. Є волонтером «Кримської солідарності».

Ахметхан Абдулвапов проходить у іншій справі, як «учасник терористичної організації» по 2 частини статті 205.5 КК РФ. На засідання журналістів допущено не було.

Ернест Сейтосманов — рідний брат політв’язня Енвера Сейтосманова, жителя Севастопольського району, засудженого до 17 років суворого режиму за причетність до політичної ісламської партії «Хізб ут-Тахрір», забороненої в Росії.

«Ленінський районний суд«Севастополя залишив під арештом Ансара Османова. Він також брав участь у громадських ініціативах та інформаційних кампаніях на підтримку кримських політв’язнів. Відвідував судові процеси з політично мотивованих справ у Криму та у Ростові-на-Дону. Ансар Османов та Ернест Сейтосманов підозрюються ФСБ в організації «Севастопольської групи».

Нагадаємо: 

  • Вранці 9 лютого окупаційні силовики провели обшуки у будинках чотирьох кримських татар. Чоловіків затримали.