СБУ опублікувала записи розмов бойовиків, які підтверджують, що обстріляли мирне населення

Сдужба безпеки Украъни отримала записи розмови бойовиків так званих «ЛНР» і «ДНР», які у лютому 2022 року почали ескалацію подій на Донбасі.

На оприлюднених записах чути, як терористи та мешканці тимчасово окупованих територій

– між собою зізнаються, що самі влаштовують провокації та обстрілюють мирне населення;
– обговорюють накопичення російських військ, у тому числі залучення чеченців «полку Кадирова»;
– дивуються, що сили ЗСУ не ведуться на провокаційні обстріли бойовиків;
– розповідають, що самі ж бойовики влучили «в будку в Росії» (пізніше ФСБ назвала це «обстрілом прикордонного пункту РФ у Ростовській області»);
– підтверджують, що їхні снаряди потрапили у Луганську ТЕС (унаслідок чого місто Щастя залишилося без електро-, водо- і теплопостачання) тощо.

Розмови вдалося отримати у ході контррозвідувальної роботи СБУ, яка ведеться для відсічі і стримування збройної агресії РФ у Донецькій та Луганській областях. Заходи із викриття і документування зловмисників проводили співробітники СБУ у Донецькій та Луганській областях.

З кінця минулого тижня окупанти різко посилили обстріли на Донбасі.

  • 21 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін визнав «незалежними республіками» захоплені Росією території Донбасу – терористичні «ДНР» та «ЛНР». Він підписав відповідні укази. Перед тим відбулося засідання Ради безпеки РФ, на якому всі члени висловились за визнання «ДНР» та «ЛНР».
  • В указах про «ДНР» та «ЛНР»визнання Путін вперше офіційно наказав увести російські війська на територію окупованого Донбасу.
  • Президент США Джо Байден запровадив ті самі обмеження щодо ОРДЛО, які були застосовані виконавчими указами президента Барака Обами у 2014 році після окупації Криму Російською Федерацією.