Справа Гандзюк: суд допитав свідка – активіста і блогера Романа Сініцина

Дніпровський районний суд продовжує розгляд справи про напад з кислотою на херсонську посадовицю та громадську діячку Катерину Гандзюк, унаслідок якого та загинула.  Суд розпочав допит свідків. 

Про це повідомляє ZMINA.

На засіданні 15 лютого заслухали громадського активіста і блогера Романа Сініцина, який дружив із загиблою і співпрацював як волонтер. Він розповів про те, що Катерина у своїй діяльності гостро критикувала нині обвинуваченого Мангера, брала участь у зйомках фільму “Хто ви, містере Мангер” херсонського журналіста Сергія Нікітенка і після нападу вказувала на Мангера як імовірного замовника.

Водночас адвокати Мангера звернули увагу на те, що Гандзюк тоді називала багато прізвищ, однак Сініцин зазначив, що вона говорила про організовану злочинну групу, афілійовану з місцевими посадовцями.

Що ж до Левіна, то свідок зазначив, що почув це ім’я вперше вже після нападу, Катерина не була близько знайома з ним, але знала про його існування.

Також серед іншого Сініцин нагадав, що за деякий час до нападу з кислотою на Гандзюк відбувся напад на журналіста Нікітенка. Відтоді, за його словами, Гандзюк відчувала небезпеку щодо себе, а також говорила, що помічала стеження, однак на той момент думала, що це роблять місцеві силовики.

Адвокати обвинувачених своєю чергою заявляли, що їхнім підзахисним не було відомо про участь Гандзюк у зніманні згаданого фільму.

Наступне засідання в справі заплановано на 22 лютого. На ньому планують продовжити допит свідків з обох сторін.

Нагадаємо, Катерину Гандзюк облили сірчаною кислотою 31 липня 2018 року. 4 листопада вона померла в лікарні внаслідок опіків 40% тіла. Минулого року п’ятьом виконавцям нападу присудили від трьох до шести років ув’язнення.

Про підозру в організації нападу на активістку повідомили голові Херсонської облради Мангеру та експомічнику депутата Херсонської облради Олексію Левіну. Їхню справу розглядає Дніпровський райсуд Києва. Станом на 17 червня 2021 року суд завершив дослідження письмових доказів. Обидва обвинувачені перебувають під вартою.