Суд РФ залишив в силі «вирок» окупаційного кримського «суду» для українця: 12 років за нібито «шпигунство»

Суд в РФ відхилив апеляцію на вирок українцю Костянтину Ширінгу – 12 років позбавлення волі нібито за «шпигунську діяльність».

Про це повідомляє пресслужба ФСБ РФ.

«Набув чинності вирок Верховного суду Республіки Крим 12 років позбавлення волі з відбуванням покарання в колонії суворого режиму, агенту Головного управління розвідки Міністерства оборони України (ГУР МОУ) – громадянинові України Ширінгу Костянтину Семеновичу, 1960 р.н. Третім апеляційним судом загальної юрисдикції у задоволенні апеляційної скарги, поданої стороною захисту, відмовлено», – сказано у повідомленні.

Адвокат Ширінга Дмитро Дінзє має намір подати касаційну скаргу, пишуть Крим.Реалії з посиланням на слова адвоката.

Як повідомлялося, уродженець Києва Костянтин Ширінг приїхав до окупованого Криму із Запоріжжя в 2015 році. У Феодосії познайомився з дівчиною, значно молодшою за нього, яка працювала в російській військовій частині. Пара жила в цивільному шлюбі в орендованій квартирі, у них народилася дочка. За версією слідства ФСБ, саме Ширінг нібито умовив дружину повідомляти йому секретні дані про свою військову частину.

Ширінг своєї провини не визнав і вимагав виправдального вироку, повідомивши, що «його обмовили і звалили на нього всю провину». Цивільна дружина Ширінга обвинувачення ФСБ визнала повністю.

Ширінг страждає серцево-судинними захворюваннями. Він кілька разів звертався із заявою про медичну допомогу до адміністрації Сімферопольського СІЗО. Ширінг багаторазово скаржився на ненадання медичної допомоги. Після цього адміністрація СІЗО кілька разів переводила його з камери в камеру і умови утримання в кожної були гірше, ніж у попередній.

  • 15.10.2021 року «Верховний суд» окупованого Криму засудив до 12 роківпозбавлення волі 61-річного громадянина України Костянтина Ширінга за обвинуваченням у нібито «шпигунстві».
  • 15 квітня 2020 року ФСБ заявила про затримання в Криму учасників «української розвідувально-диверсійної групи», в яку нібито входила «російська військовослужбовиця Тетяна Кузьменко, підозрювана у видачі державної таємниці» і громадянин України, якого підозрюють у «здійсненні шпигунської діяльності за завданням української спецслужби», Костянтин Ширінг.
  • 7 червня 2021 року Південний окружний військовий суд в Ростові-на-Дону призначив Тетяні Кузьменко 8 років позбавлення волі з відстрочкою на 2 роки, поки її дитина не досягне 14-річного віку, за обвинуваченням в «державній зраді».