В Києві затримали на хабарі кримчанина, який вдавав з себе родича глави МВС України

В Києві затримали кримчанина з Ялти. Він видавав себе за родича міністра внутрішніх справ і намагався торгувати «посадами» в міністерстві, був затриманий в Києві. За джерелами Центру журналістських розслідувань, йдеться про Монастирського Сергія Вікторовича, який причетний до організації рейсів суден з Туреччини до окупованого Севастополя.

Про затримання фіктивного родича глави МВС повідомила пресслужба прокуратури АР Крим.

«За процесуального керівництва прокуратури автономії викрито злочинну діяльність мешканця АР Крим, який, видаючи себе за родича міністра внутрішніх справ України, пропонував посади в МВС за 60 тисяч доларів США», – сказано у повідомленні.

За даними джерел Центру журналістських розслідувань у правоохоронних органах, йдеться про тезку міністра, Монастирського Сергія Вікторовича, 21.06.1980 року народження, зареєстрованого в окупованій Ялті.

Слідство встановило, що мешканець АР Крим, переїхавши до Києва, почав поширювати інформацію про свої нібито родинні зв’язки з діючим Міністром внутрішніх справ України та пропонувати сприяння у працевлаштуванні на керівні посади в МВС.

«На підтвердження «родинних зв’язків» чоловік пропонував придбати у нього оперативні талони МВС для автомобілів, які залишились на півострові після окупації. Тобто, маючи такий «документ», автомобіль не підлягає жодним перевіркам», – сказано у повідомленні пресслужби прокуратури.

Зокрема, в серпні 2021 року Сергій Монастирський запропонував знайомому обійняти посаду керівника одного з департаментів МВС України, за що вимагав 60 тисяч доларів США.

«Під час неодноразових зустрічей чоловік вказував на необхідність передачі йому спочатку 10 тисяч доларів США, які він нібито мав передати до кадрового підрозділу вказаного відомства для початку процедури працевлаштування», – сказано у повідомленні.

Сергій Монастирський із дружиною – співзасновники ООО «Пирей-Крым» Фото: ФБ Монастирського

Сергій Монастирський був затриманий 1 лютого 2022 року під час отримання частини неправомірної вигоди у сумі 10 тисяч доларів США. Готується повідомлення про підозру у зловживанні впливом (ст. 369-2 КК України) та клопотання до суду про обрання запобіжного заходу.

Як вдалося з’ясувати Центру журналістських розслідувань, Сергій Монастирський рішенням так званого «Арбітражного суду Респубілки Крим» був визнаний банкрутом. У рішенні “суду» Монастирський названий уроженцем м. Тернопіль, адресою реєстрації вказано м. Сімферополь, вул. Беспалова, д. 110В, кв. 85.

В російських реєстрах Монастирський Сергій Вікторович вказаний як керівник і співзасновник сімферопольського ООО «Пирей-Крым», основним видом діяльності якого вказано «діяльність морського вантажного транспорту».

За даними центру «Миротворець», ООО «Пирей-Крым» у 2017 році організовувало рейси судна «Моряк» з турецького порту Караденіз Ереглі до окупованого Севастополя.

В українських реєстрах Монастирський Сергій Вікторович вказаний як засновник ТОВ  «Пірей-Крим», а також як керівник ТОВ «Селтон Лайн» і керівник і засновник ТОВ «Ту Логістик» – усі в Сімферополі.