ВРП припинила довічне утримання судді, яку засуджено за хабарництво

Вища рада правосуддя припинила відставку судді Ганни Білик у зв’язку з обвинувальним вироком щодо неї за отримання хабара.

Про це повідомили у Вищій раді правосуддя.

ВРП відправила Білик у відставку ще 7 вересня 2021 року з посади судді Броварського міськрайонного суду Київської області.

Вищий антикорупційний суд визнав Білик винуватою за частиною 3 статті 368 КК та призначив покарання – 6 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади строком на три роки та з конфіскацією частини її майна. Ухвалою Апеляційної палати ВАКС від 18 січня 2022 року цей вирок залишено без змін.

«Тож у ВРП наразі наявні правові підстави для припинення відставки Білик Г.О.», – наголосили у ВРП.

Припинення відставки судді є підставою для припинення виплати щомісячного довічного грошового утримання, що було нараховано у зв’язку з відставкою.

Нагадаємо, влітку 2021 року Вищий антикорупційний суд визнав суддю Білик винуватою у хабарництві і засудив її до 6 років позбавлення волі. 18 січня 2022 року апеляційна палата ВАКС залишила цей вирок без змін і він набув чинності.

За версією суду, суддя Броварського міськрайонного суду Київської області Білик вимагала гроші у приватного підприємства за винесення уточнювального рішення на його користь у справі про вилучення 13,5 тонн пального органами Державної фіскальної служби. Свої «послуги» суддя оцінила у 1000 євро.