ГУР Міноборони: Розвідник та член переговорної групи Денис Кірєєв загинув під час виконання спецзавдання

Головне управління розвідки Міноборони України поінформувало, чо Денис Кірєєв, член переговорної групи України у Гомелі, був розвідником. Він загинув під час виконання спец завдання. Також загинули ще двоє українські розвідники – співробітники військової розвідки – Олексій Доля і Валерій Чибінєєв.

Таке повідомлення опубліковане на сторінці у Facebook ГУР Міноборони України

5 березня низка українських ЗМІ із посиланням на власні джерела повідомили, що Кірєєва застрелили працівники Служби безпеки України під час затримання за підозрою у державній зраді. Правоохоронці начебто мали записи телефонних розмов на підтвердження цього.

При цьому Кірєєв був присутній 28 лютого на першому раунді переговорів України та Росії, які проходили у білоруському Гомелі. Кірєєв сидів біля членів делегації України.

13 лютого, незадовго до нападу Росії на Україну «5 канал» оприлюднив розслідування про те, що Кірєєв нібито працює на спецслужби РФ.

В оперативних матеріалах російської розвідки банкір Кірєєв нібито проходив під оперативним псевдонімом «Хороший». Повідомлялося, що з 2006 року він зливав ФСБ РФ дані про закупівлі зброї для Збройних сил України та схеми збагачення українських олігархів.

Кримінальне провадження з цього приводу нібито зареєстрували ще в липні 2020 року, але про результати розслідування публічно нічого не повідомлялося.

Журналісти стверджували, що, за «інсайдерською» інформацією Кірєєв продовжував спілкуватися зі своїми кураторами і для цього щомісячно їздив до Росії. З початку 2022 року він нібито вже встиг двічі відвідати РФ, про що свідчило фото Кірєєва на Красній Площі в Москві, що нібито датується 19 січня 2022 року. Також автори розслідування приписували герою матеріалу дружні стосунки з головою СБУ Іваном Бакановим.

Кірєєв вважався експертом у банківській сфері, у 2010-2014 роках був першим заступником голови правління Ощадбанку.

Як повідомлялося, 5 березня українські ЗМІ опублікували інформацію про те, що під час затримання співробітниками Служби безпеки України вбито члена першої гомельської делегації України Дениса Кірєєва. Його підозрювали у держзраді.

24 лютого 2022 року Російська Федерація розпочала повномасштабну війну проти України.

О 04:00 президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі.

Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення. Збройні сили України дають відсіч ворогові.

Російські окупанти вчиняють низку воєнних злочинів на території України. Це обстріли житлових кварталів та об’єктів цивільної інфраструктури, віроломство, мародерство. Це порушення Міжнародного гуманітарного права і Римського статуту міжнародного кримінального суду.