Російські військові викрали мера Мелітополя Івана Федорова. Його місцезнаходження невідомо

11 березня російські військові викрали та вивезли в невідомомму напрямку мера міста Мелітополь Івана Федорова. Він відмовився співпрацювати з ними. Так звана «генпрокуратура ЛНР» повідомила про розслідування «кримінальної справи про сприяння терористичній діяльності», до якої нібито причетний Федоров.

Про викрадення мера міста повідомив радник очільника МВС України Антон Геращенко у telegram.

«Тільки, що у Мелітополі групою окупантів із 10 осіб було викрадено мера міста Івана Федорова, який відмовився від співпраці з ворогом», – написав Геращенко.

За словами Геращенко, Федорова затримали у міському кризовому центрі, де він займався питаннями життєзабезпечення українського міста, йому одягли пластиковий мішок на голову і вивели.

Також про викрадення російськими окупантами мера Мелітополя повідомив заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко у Telegram.  «За попередньою інформацією годину тому окупантами був викрадений мер міста Мелітополь Іван Федоров», – написав Тимошенко.

При цьому на сайті так званої «генпрокуратури ЛНР» з’явилося повідомлення про розслідування «кримінальної справи про сприяння терористичній діяльності», до якої нібито причетний мер Мелітополя Іван Федоров.

Стверджується, що Федоров нібито «надавав фінансову та іншу допомогу націоналістичній організації «Правий сектор» у скоєнні терористичних злочинів проти мирних жителів Донбасу».

24 лютого 2022 року Російська Федерація розпочала повномасштабну війну проти України. О 04:00 президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення. Збройні сили України дають відсіч ворогові.

Російські окупанти вчиняють сотні воєнних злочинів на території України: напади на цивільних осіб, обстріли житлових кварталів та об’єктів цивільної інфраструктури, віроломство, мародерство. Ці діяння є порушенням Міжнародного гуманітарного права і Римського статуту Міжнародного кримінального суду.