Суд дозволив арештувати Медведчука

12 травня Медведчук прийшов до Офісу генерального прокурора і заявив, що ознайомився з підозрою, яку йому підготувала генеральна прокурорка. Фото: Serhii Nuzhnenko, radiosvoboda.org

Личаківський районний суд Львова обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою народному депутату від фракції “Опозиційна платформа – За життя”, куму президента РФ Володимира Путіна – Віктору Медведчуку.

Про це повідомили в Державному бюро розслідувань.

18 березня слідчий суддя задовольнив клопотання слідчого ДБР про обрання запобіжного заходу у порядку, передбаченому ч. 6 ст. 193 Кримінального процесуального кодексу України, тобто за відсутності фігуранта.

Раніше слідчі ДБР та прокурори Офісу генерального прокурора вжили заходів щодо міжнародного розшуку Медведчука.

ДБР закликає українців, які перебувають на території держави та за її межами, у разі появи інформації про можливе місцезнаходження Медведчука негайно повідомляти на електронну адресу [email protected] і за телефоном +38 (044) 356 40 00 (додатковий 21 10).

Нагадаємо:

  • 11 травня 2021 року генпрокурор Ірина Венедіктова підписала повідомлення про підозру Віктору Медведчуку  у державній зраді та замаху на розграбування національних ресурсів у Криму.
  • Слідство вважає, що Медведчук, зокрема, домовлявся з державою-агресором РФ про перереєстрацію родовища «Глибока» на прикерченському шельфі в Чорному морі, що належить Україні. Також Медведчука підозрюють у державній зраді (передача агресору секретної інформації про військовий підрозділ ЗСУ).
  • 13 мая 2021 года Печерський райсуд Києва обрав для Віктора Медведчука запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту до 9 липня. Згодом запобіжний захід було змінено на особисте зобов’язання.
  • 27 лютого, на третій день війни Росії проти України, стало відомо, що Віктор Медведчук втік з-під арешту. Місцезнаходження його невідомо.