У Львові суд заочно арештував нардепа Киву

Слідчий суддя Личаківського районного суду Львова задовольнив клопотання обрав запобіжний захід у виді тримання під вартою Іллі Киві. Нардеп підозрюється у державні зраді, діях проти територіальної цілісності України і пропаганді тоталітаризму. 

Про це повідомили у пресслужбі суду.

Рішення прийнято за клопотанням слідчого в особливо важливих справах Головного слідчого управління Державного бюро розслідувань.

Клопотання розглянуто за відсутності підозрюваного. За останньою інформацією Ілля Ківа перебуває за кордоном.

Рішення ухвалював районний суд Львова через зміну дислокації органу досудового розслідування у зв’язку з воєнним станом.

Кива народний депутат, до недавнього – член проросійської партії «Опозиційна платформа — За життя». Після заяви співголова фракції «ОПЗЖ» Юрій Бойко ініціював процес виключення Киви з лав партії, щоб він «не заважав мирному процесу, який має відбутись в Україні».

28 лютого 2022 Кива в ефірі російського «Першого каналу» назвав вторгнення Росії в Україну трагедією для обох країн. Водночас він звинуватив президента України Володимира Зеленського в «затягуванні війни» та сказав, що «В Україні все просякнуте нацизмом».