Відомого кримського правозахисника Абдурешита Джеппрова «суд» заарештував на 15 діб

«Білогірський районний суд» окупованого Криму 16 березня заарештував на 15 діб правозахисника, ветерана кримськотатарського національного руху Абдурешита Джеппарова за нібито «пропаганду нацистської символіки» у соцмережах.

Про це повідомила адвокат Еміне Авамілєва у відеокоментарі, опублікованому громадським рухом «Кримська солідарність».

««Суд» вбачав у діях Абдурешіта Джеппарова ознаки адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст.20.3. КоАП РФ (пропаганда чи публічне демонстрування нацистської атрибутики чи символіки, чи атрибутики чи символіки екстремістських організацій, чи інших атрибутики чи символіки, пропаганда чи публічне демонстрування яких заборонені федеральними законами – ред.) і стосовно Абдурешита Джеппарова була застосована санкція – 15 діб адміністративного арешту», – сказала Авамілєва.

За її словами, Джеппарову ставилася в провину пропаганда і демонстрація нацистської символіки, яка нібито була розміщена на його сторінці в соцмережі 19 серпня 2019 року.

Адвокат пояснила, що йшлося про відеоролик, у якому говорилось про те, що відомий марш радянських льотчиків був скопійований з маршу нацистів у гітлерівській Німеччині, і в ньому демонструвалися кадри з нацисткою символікою.

Авамілєва також повідомила, що захист має намір оскаржити ухвалу про арешт Джеппарова.

Нагадаємо, вранці 16 березня в окупованому Криму в Білогірську російські силовики провели обшук у будинку правозахисника та ветерана кримськотатарського національного руху Абдурешита Джеппарова. Після обшуку будинку його відвезли до місцевого відділу поліції, а потім у «Білогірський районний суд».