ЄСПЛ призупиняє розгляд справ проти РФ через її виключення з Ради Європи

Європейський суд з прав людини вирішив призупинити розгляд усіх заяв проти Російської Федерації після виходу РФ з Ради Європи.

Про це йдеться у пресрелізі, опублікованому на сайті суду.

«Після постанови Комітету Російська Федерація перестає бути членом Ради Європи з 16 березня 2022 року. Суд вирішив призупинити розгляд усіх заяв проти Російської Федерації, які очікують на розгляд для вирішення правових наслідків цієї постанови для роботи Суду», – йдеться у повідомленні.

15 березня Парламентська асамблеї Ради Європи ухвалила рішення про припинення членства РФ, а також закликала надати Україні засоби захисту повітряного простору. Придністров’я визнано зоною російської окупації.

Як повідомлялося, 2 березня Європейський суд з прав людини оголосив про призупинення всіх процесів, розгляд справ проти України, тимчасові обмеження, які раніше визначені для дій України у поточних справах, також будуть призупинені.

Нагадаємо, в Європейському суді з прав людини 26 січня відбулося дуже важливе для України слухання у справі, де вона разом з Нідерландами доводить вину Росії у порушеннях на Донбасі. Про це читайте у матеріалі «Як Україна в ЄСПЛ доводить контроль Росії над частиною Донбасу».