ФСБ повідомляє про затримання кримчанина, який “готував теракт на залізниці”

Російські силовики затримали в окупованому Криму місцевого жителя за “підготовку теракту”. Нібито прихильних “Ісламської держави” намагався “підірвати залізничні колії” на замовлення від батальону “Крим”. 

Про це повідомляє російський Інтерфакс з посиланням на пресслужбу ФСБ.

«У місті Сімферополі затримано громадянина РФ, прихильника «Ісламської держави», який здійснював підготовку підриву залізничних колій», – цитує Інтерфакс ФСБ.

Теракт готувався нібито за “вказівкою ватажків кримськотатарського ісламського добровольчого батальйону «Крим», який бере участь у бойових діях проти російської армії в Україні.

Повідомляється, що у чоловіка вилучили два саморобні вибухові пристрої загальною масою 3 кілограми, два детонатори, схема закладки пристроїв під залізничне полотно, екстремістська література, прапор та пропагандистські листівки нацбату.

Порушили кримінальну справу за частиною 1 статті 30 та частиною 1 статті 205 (приготування до терористичного акту), частиною 1 статті 222.1 (незаконне зберігання вибухових речовин та вибухових пристроїв) КК Росії. “Київський районний суд” Сімферополя арештував кримчанина на два місяці.