ФСБ затримала двох кримчан за «заклики до тероризму» у соцмережах – ЗМІ

В тимчасово окупованому Криму повідомляють про затримання двох місцевих жителів за нібито «заклики до тероризму». Повідомляється, що один із затриманих «закликав до вбивства депутатів Державної думи РФ».  

Інформацію про це розповсюдили кримські ЗМІ з посиланням на представника управління російської ФСБ у Криму Олену Варламову.

«41-річний чоловік, дотримуючись радикальних поглядів, на своїй персональній сторінці у соціальній мережі «ВКонтакте» розмістив матеріали, які закликають до вбивства депутатів Державної думи», – цитує «Кримінформ» Варламову.

Слідчий відділ УФСБ порушив кримінальну справу за частиною 2 статті 205.2 КК Росії (публічні заклики до здійснення терористичної діяльності, вчиненої з використанням інтернету).

Мешкання селища Роздольне 1993 року народження звинувачують у публікаціях та коментарях в соцмережах, що містять ознаки пропаганди забороненої в Росії терористичної організації «Хізб-ут Тахрір аль Ісламі»: він нібито «заявляв, що необхідно побудувати всесвітній халіфат та негативно оцінював світські форми державного устрою».

Слідчим відділом УФСБ щодо чоловіка порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого частиною 2 статті 205.2 КК РФ.

Обом підозрюваним загрожує до семи років позбавлення волі.