Греція звернеться до Гааги з проханням розслідувати воєнні злочини в Маріуполі

Афіни звернуться до Міжнародного суду в Гаазі з проханням розслідувати воєнні злочини в оточеному Маріуполі.

Про це сказав міністр закордонних справ Греції Нікос Дендіас  у коментарі перед зустріччю міністрів закордонних справ НАТО в Брюсселі, повідомляє The Guardian.

“Греція буде просити Міжнародний суд розслідувати воєнні злочини, які сталися в Маріуполі.Греція має особливий інтерес до Маріуполя через грецьку громаду, яка налічує там понад 100 тисяч осіб. Крім того, я буду просити своїх колег в Альянсі зробити все, що вони можуть, щоб не тільки допомогти Україні, а й захистити Одесу, щоб Одесу не спіткала така ж доля, як Маріуполь”, – сказав він.

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року  президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці.  Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: 

YouTube,  Facebook, TelegramTwitter