Керівника Миколаївської окружної прокуратури затримано за державну зраду

Служба безпеки України затримала очільника Миколаївської окружної прокуратури за підозрою у скоєнні державної зради. 

Про це повідомляє СБУ.

«У СБУ є аргументовані докази, що він співпрацював із представниками силових структур РФ. І використовував посередника, щоб відвести сліди від себе», — йдеться у повідомленні.

За наявними даними, посадовець передавав окупантам інформацію про оперативну обстановку у Миколаєві та області, загиблих військових і цивільних осіб, полонених, місця їх утримання, результати обстрілів Миколаєва, добові паролі на блокпостах області тощо.

«Щоб задокументувати зрадника, СБУ провела спецоперацію: через підставну особу передала йому імітовані списки загиблих військовослужбовців ЗСУ. Через декілька днів ці списки уже було зафіксовано у представника РФ, за яким також стежила СБУ», — повідомляє Служба.

У результаті обшуків у фігуранта вилучено техніку з доказами його протиправної діяльності. Повідомляється, підозрюваний визнав провину та надав відповідні покази.

Згідно інформації на сайті Миколаївської обласної прокуратури, на посаді керівника окружної прокуратури перебуває Геннадій Герман. Він обійняв цю посаду у березні 2021 року.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року  президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці.  Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти Українина всіх майданчиках: 

YouTubeFacebook, Telegram, Twitter