Поліція розслідує понад 8 тисяч злочинів російських військових в Україні

З 24 лютого Національною поліцією відкрито понад 8 тисяч кримінальних проваджень за фактами злочинів, що вчинені військовослужбовцями російської федерації. 2,5 тисячі з них зафіксовано на території Київської області. 

Про це 21 квітня повідомив заступник начальника Головного слідчого управління Національної поліції України Артур Добросердов.

«Напрацьований відповідний алгоритм, який включає в себе встановлення осіб, які перебували під час окупації на території, розшук осіб, які загинули під час окупації, які були піддані насильству, фіксування зруйнування майна, крадіжки майна. А також ми фіксуємо військову техніку, місця дислокації окупантів, максимально намагаємося зібрати сліди їх перебування», — повідомив Артур Добросердров.

В селі Бервиця на Київщини наразі в селі працює три слідчо-оперативні групи.

«Тут стояла колона військ російської федерації, яку вщент розбили наші герої-воїни Збройних сил України, а також базувався їх штаб. Тож місцеві жителі надають поліцейським свідчення звірств російських загарбників», — зазначив заступник начальника Броварського районного управління поліції Олексій Шаповал.

Місцева мешканка Оксана Омельчук розповіла, що окупанти викрадали з будинків усе, що бачили: посуд, ковдри, постіль, чоловічий одяг, взуття, електронну і комп’ютерну техніку, інструменти та сільськогосподарський реманент, а також забирали консервацію, продукти, птицю і худобу.