Суд арештував ще 154 об’єкти майна Медведчуків

Личаківський районний суд Львова 13 квітня за поданням ДБР та Офісу генпрокурора арештував ще 154 об’єкти рухомого і нерухомого майна народного депутата, голови політради партії «Опозиційна платформа – За життя», кума президента Росії Віктора Медведчука та його дружини Оксани Марченко.

Про повідомляє  Державне бюро розслідувань.

Рішення виніс напередодні Личаківський районний суд міста Львова.

Серед арештованого – 26 автомобілів, 30 земельних ділянок, 23 будинки, 32 квартири, 17 паркомісць та моторна яхта.

Під арешт також потрапили частки в статутних капіталах у 25 компаніях, бенефіціарним власником яких є Віктор Медведчук чи його дружина Оксана Марченко.

Медведчука – кума російського президента Володимира Путіна – підозрюють у державній зраді та сприянні діяльності терористичної організації. 18 березня слідчий суддя задовольнив клопотання слідчого ДБР про обрання йому запобіжного заходу у порядку, передбаченому ч.6 ст.193 Кримінального процесуального кодексу України, тобто за відсутності фігуранта. А Личаківський районний суд Львова обрав Медведчуку запобіжний захід – тримання під вартою.

Як повідомлялось, 27 лютого Офіс генпрокурора України підтвердив інформацію, що голова політради «Опозиційна платформа – За життя» Віктор Медведчук втік з-під домашнього арешту перед чи зразу після того, як Росія 24 лютого розпочала повномасштабну війну в Україні.

Співробітники СБУ спіймали народного депутата, голову політради партії «Опозиційна платформа – За життя», кума президента РФ Віктора Медведчука, який втік з-під домашнього арешту прямо перед, або зразу після вторгнення Росії в Україну. Він був затриманий, коли, замаскувавшись під українського військового, намагався втекти за кордон.

2 листопада Віктору Медведчуку змінили запобіжний захід із домашнього арешту на особисте зобов’язання у першій справі про держзраду та замах на розграбування національних ресурсів у Криму. За другою справою Медведчук залишається під домашнім арештом. У справі про сприяння діяльності терористичної організації у зв’язку з причетністю до постачання вугілля з окупованого Донбасу Медведчук залишався під домашнім арештом.

Нагадаємо:

  • 2 лютого 2021 року президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО про застосування санкцій проти народного депутата від ОПЗЖ Тараса Козака та телеканалів, які йому належать, – 112 Україна, NewsOne, Zik, які фактично контролює голова політради ОПЗЖ та кум російського президента Віктор Медведчук.
  • 19 лютого РНБО наклала санкціїпроти Медведчука і його дружини Оксани Марченко.
  • 20 серпня 2021 року було завершено розслідування справи за підозрою Віктора Медведчука та Тараса Козака у державній зраді та розкраданні національних цінностей. Також Медведчука підозрюють у державній зраді (передача агресору секретної інформації про військовий підрозділ ЗСУ).
  • 9 липня 2021 року Печерський районний суд Києва продовжив до 7 вересня запобіжний захід у вигляді домашнього арешту Віктору Медведчуку.
  • 11 травня 2021 року Генпрокурор Ірина Венедіктова підписала повідомлення про підозру у державній зраді. Слідство вважає, що Медведчук, зокрема, домовлявся з державою-агресором РФ про перереєстрацію родовища «Глибока» на прикерченському шельфі в Чорному морі, що належить Україні.