Суд РФ засудив кримськотатарського активіста Еміля Зіядінова до 17 років колонії

Суд у Ростові-на-Дону у вівторок виніс вирок кримському татарину Емілю Зіядінову. Його засуджено до 17 років позбавлення волі.

Про це повідомляє рух “Кримська солідарність”.

“Суд в особі головуючого Станіслава Жидкова ухвалив призначити Емілю Зіядінову в результаті часткового складання покарань за частиною 1 статті 205.5 КК РФ (Організація діяльності терористичної організації) та «приготування до захоплення влади» (частина 1 статті 30, стаття 278 КК РФ) 17 років позбавлення волі з відбуттям перших 4 років у в’язниці, решти – у колонії суворого режиму з обмеженнями після відбуття терміном на 1 рік 6 місяців”, – йдеться у повідомленні.

У «Кримській солідарності» наголошують, що Еміль Зіядінов  має активну громадянську позицію, постійно відвідував судові процеси, обшуки кримських мусульман, всіляко підтримував сім’ї політв’язнів та безпосередньо їх завдяки передачам у СІЗО. На утриманні Зіядінова перебуває четверо синів.

Еміля Зіядінова було затримано 7 липня 2020 року під час масових обшуків в окупованому Криму. Разом з ним окупаційні силовики затримали  затримали ще шістьох людей. Київський районний “суд” Сімферополя обрав для затриманих запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Ісмет Ібрагімов, Зекірья Муратов, Вадим Бектеміров, Еміль Зіядінов, Алім Суф’янов, Сейран Хайредінов були заарештовані в залі суду. Олександр Сизіков, у якого інвалідність першої групи по зору, відправлено під домашній арешт. Усіх звинуватили у причетності до ісламської політичної партії “Хізб ут-Тахрір”.