У Львові за підозрою у державній зраді заарештувано колишню чиновницю з окупованого Криму

У Львові за підозрою у державній зраді заарештовано 58-річну посадовицю кримського «міністерства».

Про це повідомляєЛьвівська обласна прокуратура.

“За даними слідства, з 2014 по 2021 рік підозрювана обіймала керівну посаду в одному з незаконно створених “міністерств АРК”, чим сприяла утвердженню окупаційної влади РФ та надавала допомогу в проведенні підривної діяльності проти України”, – йдеться у повідомленні.

В управлінні СБУ у Львівській області уточнили, що за підривну діяльність на шкоду Україні підозрювана неодноразово нагороджувалась злочинною “владою” Криму. Також встановлено, що жінка відкрито підтримувала злочини російських військових та агресію РФ проти України.

“За оперативною інформацією встановлено, що в січні 2022 року жінка прибула на територію України, з її слів: “приехала по семейным обстоятельствам”. Проте втекти назад їй вже не вдалось, адже Росія розпочала так звану “військову спецоперацію”. Тому план втечі зрадниця проклала через кордон з ЄС на Львівщині далі через Білорусь та Росію”, – повідомили в СБУ.

Суд обрав 58-річній підозрюваній запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення 4 млн грн застави. Жінці загрожує до 15 років ув’язнення.