В окупованому Криму затримали «українського морпіха», звинувачують у «підготовці теракту у ТРЦ»

ФСБ в окупованому Криму затримала нібито «колишнього українського морпіха». 34-річного чоловіка звинувачують у нібито «підготовці теракту у ТРЦ у Сімферополі».

«В результаті проведених заходів затримано мешканця регіону 1988 року народження, колишнього військовослужбовця морської піхоти Збройних сил України, прибічника неонацизму, який за вказівкою полку «Азов» здійснював підготовку вибуху та підпалу в одному з торговельно-розважальних центрів Сімферополя», — повідомляє ФСБ.

Російська спецслужба нібито знайшла у чоловіка «саморобний вибухово-запальний пристрій із вражаючими елементами, компоненти для його виготовлення, екстремістську літературу».

Окупанти порушили кримінальну справу за ч. 1 ст. 30 та ч. 1 ст. 205 КК РФ (приготування до терористичного акту), год. 1 ст. 222.1 КК РФ (незаконні придбання, передача, збут, зберігання, перевезення, пересилання чи носіння вибухових речовин чи вибухових пристроїв).

  • На знищеному КПВВ на адмінмежі з Кримом ФСБ затримала 33-річного мешканця Херсона Арсена Ібраімова. Окупанти звинувачують його в участі у «НЗФ імені Номана Челебіджихана» та у громадянській блокаді торгівлі з окупованим півостром у 2015 -2016 роках.