В Україні арештовано 86 млн грн на рахунках громадян, які вели бізнес в окупованому Криму

Українські суди наклали арешт на 86 млн грн на рахунках громадян України, які вели бізнес на території тимчасово окупованого Криму та платили податки в окупаційний бюджет. 

Про це повідомили в Державному бюро розслідувань.

Слідчі встановили кількох підприємців, які отримали російський паспорт в Криму та продовжили займатися там бізнесом, сплачуючи податки в бюджет окупаційної влади.

Отримані прибутки потім відмивалися через українські фірми для уникнення санкцій.

Рахунки, на які виводили гроші, тепер арештовано в межах кримінального провадження за ст. 436-2 (виправдання агресії проти України) та ст. 110-2 (фінансування сепаратизму) Кримінального кодексу.

Компанії українських олігархів, які працюють в окупованому Криму, використовують одночасну реєстрацію в юрисдикціях України та РФ, або ж реєстрацію одночасно на півострові та в Росії для обходу введених США та ЄС кримських санкцій, які передбачають, зокрема заборону на інвестиції в Крим, на відкриття нового бізнесу на півострові та на експорт вироблених у Криму товарів. Детальніше читайте у матеріалі Центру журналістських розслідувань «Схеми обходу «кримських санкцій».