Дані про військових рф та скоєні ними воєнні злочини журналісти об‘єднали в базу

Журналісти-розслідувачі та антикорупційні активісти створили публічну мапу про присутність російських військових в Україні та скоєні ними воєнні злочини. У базі міститься інформація про понад 138 тисяч російських військових: ім’я, прізвище, дата народження, звання, військова частина, дані про смерть чи полон в Україні.

Агенція «Слідство.Інфо» разом з ГО «Антикорупційний штаб» 4 травня презентували проєкт «Російські воєнні злочинці», який систематизує інформацію про присутність російських військових в Україні та скоєні ними злочини.

Дослідити інформацію можна на інтерактивній онлайн-мапі Russian war Criminals. Частина профайлів містить світлини ідентифікованих російських військових, а також — посилання на журналістські матеріали, у яких розповідається про злочини окремого російського військового.

У проекті викоритано інформацію з наступних джерел: списки, оприлюднені Центром оборонних стратегій, ГУР, РНБО, отримані журналістами «Слідства.Інфо» зі своїх джерел, інформація з бази даних МВС «Ищи своих».

Як користуватися інтерактивною онлайн-мапою Russian war Criminals:

  • На мапі ви знайдете інформацію про військові частини армії Російської Федерації. Червоним кольором виділені ті військові частини, військові яких воюють на території України, зеленим — решта військових частин російської армії.
  • У списку російських військових ви зможете здійснювати пошук за прізвищем, ім’ям, званням, номером частини конкретного російського військового. Знайшовши потрібного вам військового, ви зможете відкрити його профайл (картку військового).
  • В інтерактивній онлайн-мапі Russian war Criminals зібрано понад 138 тисяч російських військових. Кожен профайл (картка військового) містить ім’я, прізвище, інформацію про присутність в Україні (у тому числі й загибель або полон), скоєні воєнні злочини, якщо вони встановлені, а також — посилання на джерела інформації та журналістські розслідування найавторитетніших українських редакцій.
  • Усі журналістські розслідування можна подивитися і на окремій сторінці — вони розташовані у хронологічному порядку.

Інформація на сайті проєкту постійно оновлюється та доповнюється.

Усі бажаючі можуть долучитися до ідентифікації злочинців та збору доказів про воєнні злочини російської армії в Україні. Для цього варто заповнити спеціальну форму на сайті проєкту Russian war Criminals, внісши туди інформацію про ідентифікованого російського військового. Також цю інформацію можна надіслати на електронну адресу:  [email protected].

***