Ґвалтував жінок, погрожуючи вбивством: прокуратура встановила особу ще одного російського окупанта

Українські правоохоронці встановили особу ще одного російського військового, який ґвалтував жінок у Київській області. Це 20-ріний радіотелефоніст 30-ої окремої мотострілецької бригади Булат Фассахов.

Про це повідомили в Службі безпеки України.

Слідству відомо про щонайменше два випадки зґвалтування українських жінок Фассаховим.

20-річний Булат Фассахов родом з Республіки Татарстан. Він обіймає посаду радіотелефоніста гаубичного артилерійського дивізіону 2-ї гвардійської загальновійськової армії Центрального військового округу 30-ої окремої мотострілецької бригади військової частини 45863 з постійним місцем дислокації у смт. Рощинський Самарської області рф.

Спільно зі своїм підрозділом Фассахов незаконно перетнув кордон України і в березні 2022 року брав участь в актах збройної агресії на території села Бобрик Броварського району Київської області.

Згідно тексту повідомлення про підозру, 12 березня близько 19 години Фассахов разом з іще одним невстновленим солдатом зайшли у приватний будинок, де перебувала 26-річна жінка зі своєю родиною. Фассахов начебто наказав товаришеві закрити усіх мешканців будинку в підвалі, окрім цієї жінки. Залишившись із потерпілою на кухні наодинці солдат, погрожуючи розправою над її родиною, із застосуванням вогнепальної зброї змусив жінку роздягнутися. У подальшому Фассахов, за даними правоохоронців, здійснив неприродне проникнення у тіло потерпілої з використанням своїх генталій. Таким чином, він принизив честь і гідність громадянки, завдав їй фізичного болю та моральних страждань, після чого вийшов із будинку в невідомому напрямку.

Також слідством встановлено, що в період з 22 по 26 березня, Фассахов і ще троє невстановлених російських військовослужбовців зайшли в інший будинок у селі Бобрик на тій же вулиці. Погрожуючи фізичною розправою і вогнепальною зброєю, змусили громадянку роздягтися. Російські солдати по черзі задовольнили свою статеву пристрасть неприродним шляхом без проникнення у тіло потерпілої.

1 березня 2022-го у твітері з’явилась інформація про пошук Фассахова особою, яка називала його своїм троюрідним братом.

За даними видання “Судовий репортер”, останнє відоме місце реєстрації підозрюваного — Республіка Татарстан, село Черемшан, вулиця Молодіжна, 7, кв. 81. Із відкритих джерел відомо, що Фассахов навчався у Черемшанській кадетській школі-інтернаті «Юний десантник».

Свідки опізнали його та підтвердили факти злочинів.

Булату Фассахову повідомлено про підозру у жорстокому поводженні з цивільним населенням, що є порушенням законів та звичаїв війни, вчиненому повторно і за попередньою змовою групою осіб (ч.1 ст.28, ч.1 ст.32, ч.1 ст.438 ККУ).

Генеральна прокурорка України Ірина Венедіктова зазначила, що встановлення решти осіб, причетних до злочинів, триває.

“Якщо ви впізнали підозрюваного чи маєте інформацію про причетність цього військовослужбовця ЗС РФ або його спільників до інших воєнних злочинів – сповіщайте на наш єдиний доказовий хаб https://warcrimes.gov.ua/ або звертайтеся до Київської обласної прокуратури: 097-053-04-65, 097-838-31-87, 050-107-66-75″, – підсумувала генпрокурорка.

СБУ повідомляє, що наразі встановлені вже 1 140 російських загарбників, які чинили звірства проти мирного населення на Київщині.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter