Посадовець київської лікарні співпрацював з окупантами: сподівався отримати посаду в “міністерстві”

Посадовця однієї з київських лікарень було викрито на співпраці з російськими окупантами: закликав співробітників підтримати загарбників. Обвинувальний акт щодо лікаря скеровано до суду. 

Про це повідомляє пресслужба Служб безпеки України.

“За даними слідства, він агітував персонал медзакладу підтримати загарбників, у тому числі продуктами харчування. Також закликав людей “здавати” ворогу виявлені позиції українських захисників у регіоні”, — йдеться у повідомленні.

Як зазначають правоохоронці, у разі окупації території України представники російських спецслужб обіцяли колаборанту керівну посаду в Міністерстві охорони здоров’я.

“Наразі тривають заходи для встановлення і притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до злочинів проти України”, — додали в СБУ.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter