Суд арештував майно родичів Медведчука і Козака: понад 100 автівок, земельні ділянки та будинки

Личаківський районний суд Львова арештував майно підприємств родичів народних депутатів, що раніше входили до фракції ОПЗЖ, Віктора Медведчука і Тараса Козака.

Про це повідомляє Державне бюро розслідувань.

«Ухвалою суду арешт з забороною права на відчуження та розпорядження майном накладено зокрема на 3 земельні ділянки, 11 нежитлових будівель та приміщень, серед них і приміщення площею майже 300 квадратних метрів у самому центрі Львова. Також арештовані 126 автомобілів, серед яких і легкові, і вантажівки КРАЗ та КАМАЗ», – зазначають у ДБР.

Наразі Держбюро розслідувань має намір ініціювати передачу арештованого майна до Нацагентства з управління активами.

Нагадаємо:

  • 11 травня 2021 року Генпрокурор Ірина Венедіктова підписала повідомлення про підозру у державній зраді та замаху на розграбування національних ресурсів у Криму народним депутатам від ОПЗЖ Віктору Медведчуку і Тарасу Козаку. Слідство вважає, що Медведчук, зокрема, домовлявся з державою-агресором РФ про перереєстрацію родовища «Глибока» на прикерченському шельфі в Чорному морі, що належить Україні. Детальніше читайте в матеріалі Центру журналістських розслідувань «Ліцензія на зраду: як Медведчук завдяки ВЕЗ «Крим» здав росіянам нафтове родовище».
  • Також Медведчука підозрюють у державній зраді (передача агресору секретної інформації про військовий підрозділ ЗСУ).
  • Родичі Віктора Медведчука та Тараса Козака є суб’єктами кримінального провадження щодо підозри у зловживанні владою та порушенні правил охорони або використання надр та легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом.
  • 16 квітня 2022 року суд обрав Віктору Медведчуку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без визначення застави.
  • Тарас Козак виїхав з України ще торік. Відтоді в країну не повертався.