“Суд” в Криму заарештував адвоката Шейхмамбетова на 8 діб за “порушення” піврічної давнини

“Центральний районний суд Сімферополя” визнав “винним” адвоката Назима Шейхмамбетова у нібито порушенні санітарного режиму 25 жовтня 2021 року, коли він разом із іншими адвокатами приїхав до “суду” представляти інтереси двох десятків кримських татар після масового затримання окупаційними силовиками.

Про це повідомляє рух Кримська солідарність.

Назима Шейхмамбетова було затримано співробітниками “Центру з протидії екстремізму” 25 травня, за півроку після нібито порушення ним “ковідних обмежень” 25 жовтня 2021 року.

“Центральний районний суд Сімферополя” визнав Шейхмамбетова винним за статтею 20.2.2 КоАП РФ («Організація масового одночасного переселення та (або) переміщення громадян у громадських місцях, пов’язаних порушення громадського порядку») і призначив йому 8 діб адміністративного арешту.

«У цій історії немає нічого загального із законом, я виконував свої професійні обов’язки і не організовував жодних масових зборів. Тут очевидний політичний підтекст і тиск на адвокатів», — заявив Назим Шейхмамбетов в суді.

Він також наголосив, що має намір оскаржити це “судове рішення”.

Нагадаємо: 

  • 26 травня у тимчасово окупованому Криму співробітники російського Центру протидії екстремізму затримали кримського адвоката Едема Семедляєва, який захищає політичних в’язнів. Згодом було затримано його адвоката Назима Шейхмамбетова.
  • 27 травня біля “Центрального районного суду ” в тимчасово окупованому Сімферополі співробітники поліції затримали адвокатів Айдера Азаматова та Еміне Авамілєву, які прибули на засідання у “справі” проти затриманого напередодні адвоката Назима Шейхмамбетова.