Судді з Харківщини повідомлено про підозру у співпраці з окупантами

Державне бюро розслідувань повідомило про   про підозру у скоєнні державної зради в умовах воєнного стану голові Вовчанського районного суду Харківської області Ірині Уханьові. 

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора та пресслужба ДБР.

За даними слідства, суддя вступила у змову з представниками рф, які окупували місто Вовчанськ та сприяла в утворенні так званого судового органу рф.

За домовленістю з окупантами голова суду провела загальні збори суддів та працівників апарату Вовчанського районного суду Харківської області, під час яких, використовуючи власний авторитет голови суду, схиляла присутніх співпрацювати з представниками окупаційної адміністрації та закликала обійняти посади суддів та працівників апарату в незаконному “судовому органі рф”.

Крім того, Уханьова начебто схиляла до переходу на бік ворога працівників судової охорони, кажучи що «судовому органу рф» так само знадобляться їхні послуги.

Згодом у березні суддя, за матеріалами справи, переконувала правоохоронця Федорова Д.І, (анкетні дані особи змінено) перейти на бік окупантів і обійняти посаду в їх незаконно створеному органі.

Під час зборів голова суду нібито пропонувала колегам отримати від окупаційної влади рф грошову допомогу по 10 тис російських рублів за здійснення правосуддя в умовах війни. Крім того, підозрювана запевняла працівників суду, що російські військові готові співпрацювати та надавати допомогу у функціонуванні «судового органу рф» та не несуть жодної загрози.

Слідчі ДБР оголосили Уханьовій підозру про державну зраду. Їй загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter