Суд заарештував активи “Моршинської” російського олігарха Фрідмана на 53,4 млн гривень

Суд заарештував цінні папери та кошти на суму 53,4 млн грн у компанії з виробництва та реалізації мінеральної води “Моршинська”, яка належить російському олігарху Міхаілу Фрідману та його партнерам.

Про це повідомили у прес-службах Офісу генерального прокурора та Бюро економічної безпеки. 

“Встановлено, що підприємство через кіпрські компанії належить олігарху з Росії. За даними слідства російські бізнесмени, намагались уникнути можливих санкцій та вилучення прав власності, передбачених законодавством України. Зокрема за фіктивними угодами планували вивести зі своєї власності активи, розташовані на території України”, – повідомили в БЕБ.

За інформацією “Економічної правди”, в Україні Фрідман з партнерами Германом Ханом та Пьотром Авеном володіє компанією IDS Group Ukraine, “дочкою” міжнародної групи IDS Borjomi International (входить до “Альфа-груп”). На ринку, крім того, що компанія є ексклюзивним імпортером води “Боржомі” в Україні, вона представлена низкою брендів, зокрема, водами “Моршинська” та “Миргородська”. йдеться про виробника “Моршинська”.

За даними слідства, Фрідман разом із партнерами намагались уникнути можливих санкцій та націоналізації активів, тож за фіктивними угодами планували вивести зі своєї власності активи, розташовані в Україні.

Ухвалою слідчого судді накладено арешт на корпоративні права компанії у вигляді цінних паперів та грошових коштів, які є частками статутного капіталу підприємства на загальну суму 53,4 млн грн. За інформацією у розпорядженні ЕП, йдеться про виробника вод “Моршинська”.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом відмивання майна, одержаного злочинним шляхом, вчиненого Фрідманом та партнерами, проводиться детективами БЕБ за процесуального керівництва прокурорів Офісу генерального прокурора.

Російський олігарх Михайло Фрідман, що знаходиться під санкціями США, ЄС та Великобританії.