Суд заарештував майно компаній ексміністра оборони Павла Лебедєва: 645 залізничних вагонів на понад півмільярда гривень

В рамках кримінального провадження суд наклав арешт на майно колишнього міністра оборони часів Віктора Януковича Павла Лебедєва. Зокрема заарештовані645 залізничних вагонів вартістю приблизно 650 мільйонів гривень, які належать підприємствам родини експосадовця. Останнього оголосили у розшук за державну зраду.

Про це повідомила пресслужба столичної прокуратури.

Заарештоване майно передали в управління Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА).

За даними слідства, на території України проводить свою діяльність низка підприємств, кінцевим бенефіціарним власником яких є родина колишнього міністра оборони України Павла Лебедєва (обіймав позаду з 2012-го по 2014-й роки).

Ці підприємства займаються постачаннями та продажем товарів на території росії, а також виробляють обладнання для оборонно-промислового комплексу держави-окупанта.

Суд також наклав арешт на інше майно цієї фінансово-промислової групи підприємств та їхніх власників. Зокрема, заарештував 30 земельних ділянок, 30 об’єктів нерухомості, зокрема 6 цілісних майнових комплексів та корпоративні права 22 суб’єктів господарювання.

Павло Лебедєв – уродженець Росії. Народний депутат 5, 6 і 7 скликань (Блок Юлії Тимошенко, Партія регіонів). У грудні 2012 року був призначений міністром оборони. Під час Революції гідності зник з України і переховується від слідства.

Про бізнес Лебедєва читайте в розслідуванні ЦЖР Спіймай мене, якщо зможеш.

  • В кінці грудня 2016 року Генеральна прокуратура оголосила в розшук колишнього міністра оборони України Павла Лебедєва, який втік до Криму, за підозрою в сприянні правоохоронцям при розгоні Євромайдана в Києві.
  • Про те, як Лебедєв, будучи міністром оборони, розвивав свій будівельний бізнес і захоплював землі в Севастополі, читайте в матеріалі Центру журналістських розслідувань «Севастополь: військовий розпродаж напередодні окупації».