У Мелітополі озброєні російські військові викрали священника під час молитви

У Мелітополі російські військові зі зброєю викрали пастора протестантської церкви «Источник жизни» Валентина Журавльова. Священника забрали прямо в центрі міста під час спільної молитви вірян різних церков.

Про викрадення Валентина Журавльова Центру журналістських розслідувань повідомили його друзі.

Спільні богослужіння священиків різних конфесій відбуваються в Мелітополі з початку окупації. Люди виходять на головну площу міста і моляться за мир, за Україну і за Мелітополь.

Під час молитви, яка відбулася на площі Перемоги у суботу, 18 червня, до вірян підійшли озброєні російські військові.

«Вони спитали, хто тут головний. Люди вказали на пастора. Тоді його забрали», – розповідає жителька Мелітополя.

За повідомленнями містян, ніяких агресивних дій чи закликів під час богослужіння не було.

Пастор Валентин Журавльов є членом Міжконфесійного комітету християнських церков Мелітополя, у світському житті він веде ветеринарну практику і є власником ветеринарної клініки «Айболит».

У Мелітополі після окупації вже викрадали священнослужителів релігійних організацій протестантського напряму. У березні понад тиждень російські окупанти утримували в полоні Дмитра Бодю, пастора євангельської церкви «Слово життя». А пастору церкви «Нове покоління» Віктору Сергеєву довелось спішно покидати місто через загрозу викрадення.

Крім того, як повідомляє Штаб оборони Запорізького краю, 18 червня був викрадений голова церкви християн-баптистів м. Василівка Микола Жолован.

Як повідомляв ЦЖР, за даними Запорізької обласної військової адміністрації, станом на 17 червня 2022 року в заручниках окупантів перебували 347 цивільних осіб. Із них 206 звільнені та 141 продовжують незаконно утримуватись у місцях несвободи.

IPC-Херсон створив інтерактивну мапу викрадень російськими окупантами цивільних українців –  посадовців, депутатів усіх рівнів, підприємців, громадських активістів та журналістів на тимчасово окупованих територіях Запорізької області. Раніше IPC-Херсон опублікував мапу викрадень у Херсонській області.

Матеріал підготовлений ГО «Інформаційний прес-центр» в рамках проекту IWPR за підтримки Європейського Союзу та МЗС Норвегії.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter