В Криму пенсіонерку засудили до 2 років колонії: облила кров’ю могилу військового рф, який загинув на війні в Україні

“Суд” в окупованому Судаку виніс вирок кримчанці та засудив її до 2 років колонії-поселення за “осквернення могили” російського військовослужбовця, який загинув у війні в Україні. 

Про це повідомляє видання “Грати” з посиланням на адвоката засудженої.

За інформацією видання, у квітні 2022 року батьки гранатометника 810-ї бригади морської піхоти РФ Валентина Ісайчева, який загинув на кораблі «Орськ» у порту Бердянська, виявили, що хтось облив його могилу на цвинтарі села Сонячна Долина в Криму кров’ю та фекаліями. За день — “поліцейські” затримали мешканку села Валерію Гольденберг. Її звинуватили у  нарузі над місцем поховання з мотиву політичної ворожнечі. Два місяці пенсіонерка провеа у Слідчому ізоляторі. 

Валерія Гольденберг зізналася, що облила могилу російського солдата з метою помсти за вторгнення і вбивства в Україні.

Видання “Грати”  наводить слова кримчанки, які вона говорила слідчому у справі: «Оскільки я — проти того, що Росія напала на Україну, то приблизно 4 квітня 2022 року, коли я дізналася, що військовослужбовці звільнили Бучу, Ірпінь, Гостомель Київської області, вирішила облити кров’ю могилу військовослужбовця Росії, який воював та загинув на території України. Там військовослужбовці Росії вбивають мирних людей».

Валерія Гольденберг – уродженка Полтави, яка мешкає в Криму з 2000-х років. Після приєднання півострова до Росії вона хотіла виїхати в Україну, але так і не зробила цього, не бажаючи сидіти на шиї у дочки.

Дізнавшись про загибель під час війни 2022 року своїх знайомих і хвилюючись за близьких, вона за наявними даними захотіла «помститися». Як випливає з публікації «Граті», це сталося після відступу російських військ з-під Києва, коли у ЗМІ з’явилася інформація про скоєні там військові злочини.

7 квітня Гольденберг принесла на цвинтарі у своєму селі кров та фекалії та забруднила ними могилу 21-річного морпіха Валентина Ісайчева, який загинув 24 березня при знищенні корабля «Орськ» у порту Бердянська. Того ж дня погану могилу побачили батьки, які відвідували її щодня. Незабаром Гольденберг затримали і відправили під арешт. У СІЗО вона провела 2 місяці.

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter