В Криму затримали кримського татарина: нібито кинув “коктейль Молотова” в будівлю сільради на знак протесту проти війни

Вранці 7 червня на території тимчасово окупованого Криму російські силовики затримали кримського татарина Азіза Файзулаєва. Підозрюють, що він нібито кинув коктейль із запалювальною сумішшю в будівлю сільради в с. Пушкіно Радянського району на знак протесту проти війни в Україні. 

Про це повідомив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

“У будинку затриманого Азіза Файзулаєва вчора ж було здійснено обшук усіх приміщень та придворних споруд. Наразі Азіз Файзуллаєв поміщений у Сімферопольське СІЗО”, – дописав Чубаров.

Російський телеграм-канал «Mash на волне»,  опублікував відео допиту чоловіка.

«Хочу принести свої щирі вибачення перед кримчанами та мешканцями села Пушкіне. У скоєному щиро каюсь і обіцяю, що подібне більше не повториться», – заявив чоловік.

Офіційно російські правоохоронці не повідомили про цей інцидент. За даними ЗМІ, чоловіка можуть звинуватити в умисному пошкодженні майна та замаху на теракт.

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter