В Україні суд заборонив ще одну проросійську партію – “Соціалісти”

фото ZAHID.NET

Восьмий апеляційний адміністративний суд у Львові заборонив партію “Соціалісти”, все майно конфісковано. Рада національної безпеки та оборони та Мін’юст вважають партію проросійською. 

Про це повідомляє рух “ЧЕСНО”.

Майно партії “Соціалісти”, кошти та інші активи партії, її обласних, міських, районних організацій, первинних осередків та інших утворень судом передані у власність держави. Втім рішення ще може бути оскаржене у Верховному Суді.

Представника партії під час розгляду справи у суді не було, заперечень і клопотань не подали.

Видання ZAHID.net повідомляє: представник СБУ Олександр Ярко на засіданні зазначив, що діяльність партії була спрямована на дестабілізацію ситуації в Україні, виправдовування дій РФ, в тому числі в медійному просторі. Аналогічну позицію висловила і представниця позивача, головна спеціалістка відділу судової роботи Західного міжрегіонального управління юстиції Мін’юсту Христина Ган, яка зазначила, що вони отримали листа від СБУ щодо виявлення правопорушень партії «Соціалісти».

Раніше, 8 червня, Восьмий апеляційний адміністративний суд заборонив діяльність політичної партії «Опозиційний блок». Загалом Мін’юст подав позови про заборону 12 партій після того, як їхню діяльність призупинила РНБО. У списку партій, заборона яких розглядається в суді: «Опозиційна платформа – За життя», «Партія Шарія», «Наші», «Ліва опозиція», «Союз лівих сил», «Держава», «Прогресивна соціалістична партія України», «Соціалістична партія України», «Блок Володимира Сальдо».

Нагадаємо:

  • 3 травня Верховна Рада України проголосувала за Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо заборони політичних партій».
  • 14 травня закон підписав президент України Володимир Зеленський.