Харків’янин отримав 3 роки умовно за те, що повідомив проросійському блогеру позиції ЗСУ

Київський районний суд міста Харкова засудив місцевого мешканця до 3 років умовно. Його визнано винним у поширенні в умовах воєнного стану інформації про розташування Збройних Сил України.

Про це йдеться у вироку  суду від 1 липня.

Згідно матеріалів справи, ввечері 18 травня обвинувачений повідомив проросійському блогеру інформацію про розташування систем залпового вогню «Ураган» ЗСУ в смт. Золочів, Харківської області.

Через мережу «Вконтакте» чоловік надіслав повідомлення: «Добрый вечер. Юра есть такая информация, со стороны куда указывает стрелка, часто бьют ураганы (ставят недалеко от нашего пгт), предполагаю по поселку N, а также в сторону Х. Это фото с карты Харьковской области. Более точное местоположение незнаю, передайте куда надо пожалуйста».

Засуджений також відправив скріншот карти смт. Золочів з онлайн-сервісу «Google Maps» із позначкою у вигляді стрілки, яка вказувала на місце розташування систем залпового вогню «Ураган».

МО Командування сухопутних військ ЗСУ повідомило, що на позиціях знаходився реактивний артилерійський взвод 3 реактивної артилерійської батареї 1 реактивного артилерійського дивізіону 27 реактивної артилерійської бригади.

Харків’янин уклав угоду зі слідством, визнав провину та розкаявся. Суд урахував характеристику його особистості та призначив покарання — 5 років позбавлення волі зі звільненням від відбуття покарання на іспитовий строк 3 роки.