Кримський «суд» продовжив арешт журналістці Ірині Данилович ще на два місяці

«Київський районний суд» окупованого Сімферополя 5 липня продовжив на два місяці строк тримання під вартою  громадянської журналістки Ірини Данилович.  ФСБ обвинувачує її в нібито незаконному зберіганні вибухівки. В СІЗО вона пробуде до 6 вересня.

Про це повідомляє «Кримський процес».

Як пише видання, на судове засідання відмовилися пускати слухачів та журналістів, посилаючись на ковидні обмеження, дозволили бути присутній лише сестрі журналістки.

Як повідомлялось, співробітники ФСБ погрозами змусили Ірину Данилович підписати чисті аркуші паперу, нібито, в обмін на звільнення з під варти. Після цього її відвезли до «суду», який заарештував її за підозрою «у незаконних діях з вибуховими речовинами».

Нагадаємо:

  • 29 квітня в окупованому Криму російські силовики затримали у Феодосії громадянську журналістку, медика Ірину Данилович, яка висвітлює проблеми системи охорони здоров’я. Її обвинувачують у нібито «зв’язках з іноземною державою».
  • Лише на тринадцяту добу після викрадення в СІЗО Сімферополя адвокату підтвердили, що Ірина Данілович перебуває в них. Її підозрюють у незаконних діях з вибуховими речовинами за ч.1. ст 222.1 Кримінального кодексу рф. Санкція інкримінованої статті передбачає від шести до восьми років та до 100 тисяч рублів штрафу. Формально запобіжний захід їй обрали лише 7 травня. Із залученням «державного адвоката» за призначенням усупереч тому, що її адвокат вісім днів проводив її пошуки, зокрема в ФСБ та в адвокатській палаті півострова.