На Запоріжжі окупанти утримують в полоні понад 190 цивільних – голова ОВА

За час повномасштабного вторгнення рф  уЗапорізькй області окупаційні війська взяли в заручники 453 мирних мешканців. 191 людина досі перебуває в полоні, серед них двоє неповнолітніх.

Про це повідомив голова Запорізької обласної військової адміністрації Олександр Старух в інтервʼю “Укрінформу”.

Серед бранців російських окупантів – шестеро представників місцевої влади, 13 підприємців, 27 керівників підприємств та організацій. Нещодавно в полоні були пʼятеро неповнолітніх, трьох звільнили, ще двоє досі там. Також загарбники незаконно затримують тисячі людей тимчасово – на день чи два.

“Вони не є військовополоненими, вони є заручниками. Вони отримують свій особливий статус. Кілька десятків із них визволяли за процедурою обміну. Останнім часом таких обмінів немає“, – зазначив голова Запорізької ОВА.

За словами Старуха, росіяни саджають людей у підвали, бʼють струмом, знущаються, вимагають гроші, тиснуть на родини та погрожують викраденням дітей. За його інформацією, полонених утримують на території України. Частину бранців вивозили в Донбас, а частину – в Крим.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter