Окупанти в Криму звинувачують кримськотатарського активіста Османова в «дискредитації збройних сил рф»

В окупованому Криму затриманого 13 липня в Сімферополі кримськотатарського активіста та громадянського журналіста Ролана Османова співробітники «Центру протидії екстремізму» обвинуватили в нібито «дискредитації збройних сил рф», а також у «невиконанні законних вимог співробітника поліції». За другим епізодом «суд» виніс рішення про адміністративний арешт Османова на три доби.

Про це повідомляє громадське об’єднання «Кримська солідарність» із посиланням на правозахисницю Лутфіє Зудієву.

«Співробітники Центру з протидії екстремізму висунули два правопорушення стрімеру та блогеру Ролану Османову. Чоловіка обвинувачують у «публічних діях, спрямованих на дискредитацію збройних сил рф», а також на «невиконання законних вимог співробітника поліції»… У будинку Османова в селі Урожайне Сімферопольського району зараз теж перебувають співробітники поліції», – йдеться в повідомленні.

За інформацією Зудієвої, представники центру «Е» обвинувачують Османова в громадських діях, спрямованих на дискредитацію використання збройних сил російської федерації за статтею 20.3.3 КоАП Росії. Крім того, йому пред’явлено правопорушення за частиною 1 статті 19.3 КоАП рф (Непідкорення законному розпорядженню співробітника поліції).

За двома епізодами активісту загрожує штраф у розмірі від 30 до 50 тисяч рублів, штраф у розмірі від 2 до 4 тисяч рублів, адміністративний арешт на строк до 15 діб або від 40 до 120 годин виправних робіт.

«Желєзнодорожний районний суд» Сімферополя розглянув справу про адміністративне правопорушення, передбачене статтею 19.3 КоАП РФ. «Суддя» визнав Османова винним і виніс рішення про адміністративний арешт на три доби.

Нагадаємо:

  • 13 липня в окупованому Криму російські силовики в масках затримали біля «Верховного суду Криму» кримськотатарського активіста та громадянського журналіста Ролана Османова, який прийшов на засідання у справі про «диверсію на газопроводі» у селі Перевальне, в якій ФСБ обвинувачує першого заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джелялова та двоюрідних братів Азіза та Асана Ахтемових.