Президент розказав, за що звільнив Баканова та Венедіктову

Президент України Володимр Зеленський заявив, що до керівників Офісу генерального прокурора Ірини Венедіктової та Служби безпеки Івана Баканова через велику кількість випадків державної зради таколабораційної діяльності серед правоохоронців. 

Про це Зеленський сказав у своєму вечірньому зверненні 17 липня.

За його словами, наразі зареєстровано 651 кримінальне провадження щодо державної зради та колабораційної діяльності працівників органів прокуратури, органів досудового розслідування, інших правоохоронних органів. У 198 кримінальних провадженнях відповідним особам повідомлено про підозру.

“Понад 60 працівників органів прокуратури та СБУ залишилися на окупованій території та працюють проти нашої держави. Такий масив злочинів проти основ національної безпеки держави та зв’язки, які зафіксовані між працівниками силових структур України та спецслужбами Росії, ставлять дуже серйозні запитання до відповідних керівників. Кожне з таких питань отримає належну відповідь, — сказав Володимир Зеленський.


Нагадаємо, ввечері 17 лпня на сайті президента було опубліковано два укази про звільнення генеральної прокурорки України Ірини Венедіктової та голови Служби безпеки Івана Баканова. Обов’язки генерального прокурора покладено на Олексія Симоненка.