СБУ та ДБР затримали ексголову Управління СБУ в Криму Кулініча

Служба безпеки України та Держбюро розслідувань затримали колишнього начальника управління СБУ в Автономній республіці Крим Олега Кулініча. Його підозрюють у державній зраді. Президент України Володимир Зеленський звільнив Кулініча з посади у березні 2022 року.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на джерела у в правоохоронних органах.

Джерела видання підтверджують факт затримання Кулініча. Його підозрюють у державній зраді.

В СБУ зазначили, що в рамках даної справи відомство готове надати максимальне сприяння і всю необхідну інформацію для подальшого розслідування.

“Фігурант кримінального провадження був звільнений з посади в березні цього року”, – повідомили у пресслужбі  ДБР.

Згідно з повідомленням, у рамках розслідування кримінального провадження встановлено факти співпраці співробітника СБУ з представниками спецслужб Російської Федерації. Ця інформація підтвердилася і проведеними ДБР експертизами.

За даними слідства, він також передавав російським спецслужбам розвідувальну інформацію проти України. Зокрема, була задокументована передача їм інформації, що становить державну таємницю.

Крім того, ексначальник регіонального управління СБУ брав участь у діяльності злочинної організації, яка займалася розвідувальною та підривною діяльністю проти України.

Нагадаємо, у березні 2022 року президент Володимир Зеленський звільнив Кулініча та призначив на його місце Олександра Власенка. Кулініч обіймав посаду з жовтня 2020 року.

У червні Зеленський повідомив про масштабну інспекцію у лавах правоохоронних органів через вторгнення Росії на тлі чуток про те, що нібито мінні поля на адміністративному кордоні з Кримом було розміновано, що дозволило окупантам швидко захопити Херсон.