Стала відома дата засідання комісії щодо керівника САП

Засідання комісії з проведення конкурсу на посаду керівництва Спеціалізованої антикорупційної прокуратури 19 липня, у вівторок.

Про це заявили в Офісі генпрокурора.

Зазначається, що з міркувань безпеки інформацію про місце проведення засідання буде повідомлено членам комісії додатково.

Керівник Центру протидії корупції Віталій Шабунін додав, що 15 липня на сайті Офісу генпрокурора з’явилося повідомлення про проведення 19 липня о 10 годині чергового засідання комісії з проведення конкурсу на зайняття адміністративних посад у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

Як повідомив Шабунін, згодом це повідомлення зникло з сайту Офісу генпрокурора. Але станом на 18 годину 16 липня воно знову опубліковане.

Як повідомила Суспільному голова комісії з відбору керівника САП Катерина Коваль, засідання з обрання голови САП не скасовували, втім поки немає кворуму для його проведення, деякі члени не виходять на зв’язок, але у комісії сподіваються, що кворум збереться.

«Оголошення було дане завчасно. На сьогодні немає кворуму. Є чотири представники від Верховної Ради, два представники від Ради прокурорів, які погодилися взяти у ньому участь. З деякими членами конкурсної комісії на сьогодні немає зв’язку. Засідання на сьогодні не скасовано. Ми маємо надію, що буде підтверджений кворум», – сказала вона.

Читайте також блог Віталія Шабуніна Як влада планує зірвати призначення переможця конкурсу на посаду керівника САП

Як зазначав журналіст Юрій Ніколов, якщо Україна зірве призначення глави САП і втратить шанс на членство в ЄС, відповідатиме доведеться президенту Зеленському.

Кабінет міністрів повторно затвердив склад конкурсної комісії з обрання директора НАБУ, включивши до неї вже шість членів, зокрема і міжнародного експерта Драго Коса, але водночас дописав у рішення незаконну умову про те, що він має вийти із складу конкурсної комісії з обрання керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Таким чином уряд знову зриває не тільки конкурс на директора НАБУ, але і водночас підриває конкурс на керівника САП.

Нагадаємо:

  • 3 лютого 2022 року конкурсна комісія з обрання керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури вже втретє не змогла затвердити результати конкурсу, хоча переможець давно визначений.
  • 14 лютого 2022 року Кабмін мав сформувати конкурсну комісію для обрання директора Національного антикорупційного бюро України.
  • 15 лютого 2022 року Віталій Шабунін заявив, що Кабмін допоміг зірвати конкурс на обрання директора НАБУ, затвердивши п’ять замість шести членів конкурсної комісії. Таким чином комісію не сформовано в строк, передбачений законом, що дає підстави для зриву конкурсу або скасування його результатів.