В Україні заарештували заклади та майно російського ресторатора Орлова і шоумена Светлакова

В Україні заарештували заклади та майно російського ресторатора на понад 400 млн грн. За даними Центру журналістських розслідувань, йдеться про російського ресторатора Олександра Орлова і відомого шоумена Сергія Светлакова.

Як повідомляє Бюро економічної безпеки, «у ході слідства встановлено, що бізнесмен намагався уникнути можливих санкцій та вилучення прав власності, передбачених законодавством України».

Орлов володіє групою Bulldozer Group, якій в Україні належать заклади Queen Kyiv, Virgin Izakaya Bar, Eshak, Not Only Fish, Рыба Пила, Queen Country Club, Fish Fetish.

«По удаваним угодам він планував фіктивно вивести зі своєї власності зазначені активи. Ухвалами слідчого судді арештовано нерухомість: заклад громадського харчування, земельні ділянки, багатофункціональний розважально-оздоровчий комплекс із закладом громадського харчування», – йдеться в повідомленні.

Олександр Орлов – відомий російський ресторатор.

Орлов

Сергій Светлаков – відомий російській шоумен, який грав у «КВН» та «Comedy Club», відкривав ресторан Eshak у Києві в 2013 році.

11 липня Светлаков передав «привіт з Юрмали» та повідомив у соцмережі, що продав там свій будинок.