Гауляйтеру Сєвєродонецька повідомили підозру

Так званому “голові Сєвєродонецька” 24-річному громадянину України Марку Воржеву повідомлено про підозру у колабораційній діяльності. 

Підозра опублікувана  на сайті Офісу Генпрокурора.

Воржев «адміністрацію м. Сєвєродонецька ЛНР» незаконно створену окупаційною владою рф, з червня 2022 року.

За даними слідства він співпрацює з представниками органів окупаційної влади РФ, сприяє їм в незаконному захопленні державної влади та території України для подальшого становлення та легалізації на тимчасово окупованій території Луганської області так званої «ЛНР».

Воржева підозрюють у добровільному зайнятті посади у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території, у тому числі в окупаційній адміністрації держави-агресора (ч. 5 ст. 111-1 ККУ).

За інформацією ЗМІ, Марк Воржев — колишній мешканець Сєвєродонецька, прибічник «руського міру», охоронець пам’ятника Леніну у лютому 2014 року, та активний проросійський пропагандист.

Воржев облаштовував блокпости для російських найманців та навіть створив незаконну організацію «АнтиФА», націлену на боротьбу з уявними фашистами. Коли Нацгвардія та добробати звільнили Сєвєродонецьк від бойовиків, втік разом з матір’ю до Москви. За інформацією пропагандистських ЗМІ, Воржев вступив до лав бойовиків у 16-річному віці, «накинувши» собі два роки із посиланням на втрату паспорта. Відомо, що бойовик ніс службу в підрозділі «Туман» полку Платова.