Колишнього співробітника Кабміну засудили до 12 років тюрми: передавав таємну інформацію фсб рф

Суд виніс вирок колишньому посадовцю управління забезпечення контролю Секретаріату Кабінету Міністрів України. Його засуджено до 12 років позбавлення волі за передачу таємної інформації представникам фсб росії.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

Прокурори у суді довели, що обвинувачений у 2007 році був завербований представниками фсб рф і до лютого 2022 року допомагав іноземній розвідці у здійсненні підривної діяльності проти України. Завдяки займаній посаді він мав доступ до інформації, яка надходить від центральних органів державної влади до Кабінету Міністрів. За грошову винагороду зловмисник особисто передавав інформацію, у тому числі таємну, представникам фсб росії.

Суд визнав його винним у державній зраді.

Раніше червні Служба безпеки України заявила про викриття російської агентури, до якої входили посадовці Кабінету Міністрів і Торгово-промислової палати України.

У Києві були затримані завідувач відділу Секретаріату Кабміну і керівник однієї із дирекцій ТПП. Їх підозрювали у передачі ворогу розвідувальної інформації: від стану обороноздатності до облаштування кордону і персональних даних українських правоохоронців. російські куратори платили їм від 2 до 15 тис. доларів за завдання.